ΠΜΣ στην Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο-σκοπό την εξειδίκευση των πτυχιούχων ώστε να μπορούν να συμβάλλουν στην προαγωγή των γνώσεων στα ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα της Λογιστικής, της Εφαρμοσμένης Λογιστικής και της Ελεγκτικής δημιουργώντας στελέχη ικανά:

  1. να δραστηριοποιηθούν, μελλοντικά, επαγγελματικά στο χώρο των επιχειρηματικών οντοτήτων του δημόσιου ή/και ιδιωτικού τομέα ως ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές, εσωτερικοί ελεγκτές, λογιστές-φοροτεχνικοί, σύμβουλοι επιχειρήσεων, χρηματοοικονομικοί αναλυτές, επενδυτικοί σύμβουλοι-διαχειριστές χαρτοφυλακίου ή ανώτατα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα
  2. Να προωθήσουν την ανάπτυξη της έρευνας και των εφαρμογών στα γνωστικά αντικείμενα της λογιστικής και ελεγκτικής.

Το ΠΜΣ στη «Λογιστική Φορολογία και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (MSc in Accounting Taxation and Financial Management)» οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη

«Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική»

Η ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος για την απονομή του ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική», ορίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα εκ των οποίων τα τρία (3) είναι διαθέσιμα για τα μαθήματα και το τέταρτο για την εκπόνηση της Διατριβής.

Με λίγα λόγια
  • Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική είναι διαπιστευμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας και Διαπίστευσης (HQA), την Ένωση Ορκωτών Λογιστών (ACCA) και το Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW).
  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρόσφατους πτυχιούχους καθώς και σε εργαζόμενους με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της λογιστικής, του ελεγκτικού, της φορολογικής συμβουλευτικής και της δημόσιας διοίκησης
  • Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τόσο τις εξειδικευμένες γνώσεις όσο και τις δεξιότητες στους κλάδους της Ελεγκτικής και της Εφαρμοσμένης Λογιστικής.
  • Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της γνώσης δημιουργώντας εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα μπορούσαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως ορκωτοί λογιστές και ελεγκτές τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στη δημόσια διοίκηση.

Το ΠΜΣ-ΕΛΕ παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποίησης από το: (α) Association of Chartered Certified Accountants-ACCA, προσφέροντας απαλλαγή σε 9 από τις εξεταζόμενες διδακτικές ενότητες, (β) Institute of Chartered Accountants in England and Wales- ICAEW, δίνοντας απαλλαγή σε 6 απο τις εξεταζόμενες διδακτικές ενότητες, (γ) Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών-ΙΕΣΟΕΛ, δίνοντας απαλλαγή σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, (δ) Institute of Internal Controls (IIC) ως Certified Internal Controls Auditor-CICA, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για επαγγελματική απασχόληση των αποφοίτων στον χώρο του εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου των επιχειρήσεων. Το Πρόγραμμα Σπουδών Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος ο μεταπτυχιακός φοιτητής υποχρεούται να παρακολουθήσει και να εξεταστεί με επιτυχία σε συνολικά δέκα πέντε (15) μαθήματα. Κατά την διάρκεια του τέταρτου εξαμήνου οι φοιτητές εκπονούν τη διπλωματική τους εργασία. Χρονική Διάρκεια Η διάρκεια σπουδών ανέρχεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα (τρία (3) εξάμηνα διδασκαλία μαθημάτων και ένα (1) εξάμηνο εκπόνηση διπλωματικής εργασίας). Έναρξη Μαθημάτων: Χειμερινό Εξάμηνο, (Μέγιστη Διάρκεια Σπουδών: 8 εξάμηνα)

EL
Scroll to Top